Advokatska kancelarija Pekić učestvovala na 1. Think tank-u Instituta Pojas i Put

Advokatska kancelarija Pekić učestvovala na 1. Think tank-u Instituta Pojas i Put

Advokat Stefan Pekić je predstavljao advokatsku kancelariju Pekić na prvom Think tank-u novoosnovanog Instituta Pojas i Put u Srbiji. Think tank je održan 18.02.2022. godine u Palati Srbije na temu “Održivost zajedničke budućnosti”. Panelisti sa tri kontinenta su izneli svoja viđenja u pogledu uticaja programa Pojas i put na azijske, afričke i evropske države. Svoje uspešne priče su podelile i neke kineske firme koje posluju u Srbiji i to predstavnici Linglong tire iz Zrenjanina, Serbia Zijin Copper i Serbia Zijin Mining iz Bora.

Institut Pojas i Put je nedavno osnovan u Srbiji radi povezivanja svih aktera koji su na bilo koji način uključeni u program Pojas i put, razvoju tog programa ali i radu na lokalnom i regionalnom nivou u cilju sprovođenja programa Pojas i put.

U srpskoj javnosti je malo poznato koliki značaj ove kompanije imaju za privredu Srbije. Rad kompanija Zijin Copper i Zijin Mining predstavlja 1% bruto domaćeg proizvoda u Srbiji, a da je samo Zijin Copper od 2018. godine uplatio 200 miliona dolara poreza Republici Srbiji i 370 miliona doprinosa.

Autor slike: Institut Pojas i Put Srbija.

Takve uspešne priče treba negovati i raditi na unapređenju privredne klime.

Autor: advokat Stefan Pekić, [email protected]

Advokat-Stefan-Pekic

Autor

Advokat Stefan Pekić