Binance је замрзнуо моје криптовалуте – шта да радим?

Binance

Адвокатска канцеларија Пекић, заједно са колегама из Хонг Конга, заступа два клијента пред Међународним арбитражним центром Хонг Конга (HKIAC), којима је функција повлачења криптовалута суспендована на њиховим Binance налозима.

Binance је највећа светска мењачница криптовалута и многи људи имају налоге на овој платформи и држе своје криптовалуте директно на Binance-у. Можда нисте обратили пажњу, али када пристанете на Binance-ове Услове коришћења, слажете се са следећим: за све спорове надлежан је Међународни арбитражни центар Хонг Конга (HKIAC), према правилима HKIAC-а, меродавно право је право Хонг Конга, и седиште арбитраже је у Хонг Конгу.

Binance је суспендовао мој крипто налог – шта да радим?

Ако желите да поднесете тужбу против Binance-а због суспендовања налога или замрзавања криптовалута, HKIAC је институција којој би требало да се обратите. Да буде још занимљивије – свака арбитража против Бинанце-а мора бити покренута у року од годину дана од датума када је корисник први пут сазнао за наводни чин или неизвршење обавеза од стране Binance-а. Дакле, ако не започнете процедуру у року од годину дана, касније не можете ништа да урадите.

Наши клијенти су одмах након откривања замрзнутих криптовалута, контактирали Binance- ове представнике за корисничку подршку, како би питали за разлоге због којих су налози суспендовани. Упркос бројним покушајима (преко 20 пута за 8 месеци), Binance није дао ниједан суштински разлог за суспензију налога. Binance је само понављао да су рачуни у поступку испитивања. На срећу, клијенти су се на време обратили Адвокатској канцеларији Пекић и успели смо да у року од годину дана започнемо арбитражни поступак.

Advokat Stefan Pekic

Аутор

Адвокат Стефан Пекић