Адвокатска канцеларија Пекић учествовала на 1. тинк тенк-у Института Појас и Пут

Адвокатска канцеларија Пекић учествовала на 1. тинк тенк-у Института Појас и Пут

Адвокат Стефан Пекић је представљао адвокатску канцеларију Пекић на првом Тинк тeнк-у новооснованог Института Појас и Пут у Србији. Тинк тeнк је одржан 18.02.2022. године у Палати Србија на тему “Одрживости заједничке будућности”. Панелисти са три континента су изнели своја виђења у погледу утицаја програма Појас и пут на азијске, афричке и европске државе. Своје успешне приче су поделиле и неке кинеске фирме које послују у Србији и то представници Линглонг тајр из Зрењанина, Србија Зиђин копер и Србија Зиђин Мајнинг из Бора.

Институт Појас и Пут је недавно основан у Србији ради повезивања свих актера који су на било који начин укључени у програм Појас и пут, развоју тог програма али и раду на локалном и регионалном нивоу у циљу спровођења програма Појас и пут.

У српској јавности је мало познато колики значај ове компаније имају за привреду Србије. Рад компанија Зиђин копер и Зиђин Мајнинг представља 1% бруто домаћег производа у Србији, а да је само Зиђин копер од 2018. године уплатио 200 милиона долара пореза Републици Србији и 370 милиона доприноса.

Autor slike: Institut Pojas i Put Srbija.

Такве успешне приче треба неговати и радити на унапређењу привредне климе.

Аутор: адвокат Стефан Пекић / [email protected]

Advokat-Stefan-Pekic

Autor

Advokat Stefan Pekić