Binance je zamrznuo moje kriptovalute – šta da radim?

Binance

Advokatska kancelarija Pekić, zajedno sa kolegama iz Hong Konga, zastupa dva klijenta pred Međunarodnim arbitražnim centrom Hong Konga (HKIAC), kojima je funkcija povlačenja kriptovaluta suspendovana na njihovim Binance nalozima.

Binance je najveća svetska menjačnica kriptovaluta i mnogi ljudi imaju naloge na ovoj platformi i drže svoje kriptovalute direktno na Binance-u. Možda niste obratili pažnju, ali kada pristanete na Binance-ove Uslove korišćenja, slažete se sa sledećim: za sve sporove nadležan je Međunarodni arbitražni centar Hong Konga (HKIAC), prema pravilima HKIAC-a, merodavno pravo je pravo Hong Konga, i sedište arbitraže je u Hong Kongu.

Binance je suspendovao moj kripto nalog – šta da radim?

Ako želite da podnesete tužbu protiv Binance-a zbog suspendovanja naloga ili zamrzavanja kriptovaluta, HKIAC je institucija kojoj bi trebalo da se obratite. Da bude još zanimljivije – svaka arbitraža protiv Binance-a mora biti pokrenuta u roku od godinu dana od datuma kada je korisnik prvi put saznao za navodni čin ili neizvršenje obaveza od strane Binance-a. Dakle, ako ne započnete proceduru u roku od godinu dana, kasnije ne možete ništa da uradite.

Naši klijenti su odmah nakon otkrivanja zamrznutih kriptovaluta, kontaktirali Binance-ove predstavnike za korisničku podršku, kako bi pitali za razloge zbog kojih su nalozi suspendovani. Uprkos brojnim pokušajima (preko 20 puta za 8 meseci), Binance nije dao nijedan suštinski razlog za suspenziju naloga. Binance je samo ponavljao da su računi u postupku ispitivanja. Na sreću, klijenti su se na vreme obratili Advokatskoj kancelariji Pekić i uspeli smo da u roku od godinu dana započnemo arbitražni postupak.